Yenilebilir ve Ekilebilir Ambalaj: SCOBY

27.06.2019 / Sağlık / Çevre

İşiniz bittiğinde tohum olarak kullanabilme ya da yenebilme özelliği taşıyan SCOBY, ambalajlamada tam bir biyodevrim niteliği taşıyor.

Yenilebilir ve Ekilebilir Ambalaj: SCOBY

Plastik, günümüzde çevre kirliliği sorununda önemli bir suçlu konumunda. Bu malzemenin doğada ayrışma sürecinin yüzyıllar sürdüğü bilinse de, dünyanın her yerinde ürünlerin paketlenmesinde ve yiyeceklerin depolanmasında sıklıkla kullanılmaya devam edilmekte.

SCOBY kompostlaştırılabilir alternatifler

Bu eğilime bir son vermek için eko-uzmanlar, atıktan yapılan bir sarıcı olan SCOBY gibi kompostlaştırılabilir alternatifleri üretmek ve yaygınlaştırmak üzere çalışmalarını bir araya getiriyorlar.

Biyofabrikasyonu günlük hayata getirmek için bilim, tasarım ve girişimciliği harmanlayan MakeGrowLab tarafından geliştirilen SCOBY, tek kullanımlık plastik sorununa sürdürülebilir bir çözüm sunuyor. Her bir ambalaj, tamamen yerel tarımsal atıklardan elde ediliyor ve bu da %100 oranında gübrelenebilir olduğu anlamına geliyor.

%100 oranında gübrelenebilir ambalaj

Yiyecekleri taze tutan ve iki yıllık etkileyici bir raf ömrü sunan oksijen bariyerine sahip bu ambalajlar, esnek ve suya dayanaklı olması sebebiyle de sektörde kısa sürede tercih edilebilir bir konuma yükselebilir.

Ancak SCOBY'yi asıl tercih edilebilir kılacak şey, ambalaj olarak işiniz bittiğinde tohum olarak kullanabilme ya da yenebilme özelliği. İşte bu noktada tam bir biyodevrim niteliği taşıyor diyebiliriz.

yenilebilir ambalaj