İnternetin Karanlık Yüzü

14.12.2018 / Bilim / Teknoloji

Deep Web yani Derin İnternet kimse tarafından kontrol edilmediği için sanal dünyanın tüm kötülüklerini içerisinde barındırıyor.

İnternetin Karanlık Yüzü

Normal bir site, kurulduğu andan itibaren arama motorları tarafından ziyaret edilerek kaydedilir. Eğer bu açılan site de yasaklı bir içerik yok ise kullanıcıların aramaları sonucu karşılarına çıkar. Açılmış internet sitelerinin birçoğu yasaklı olduğu için arama motorları erişime engellemişlerdir.

Deep Web

Daha çok gizli bilgilerin paylaşıldığı, yasa dışı işlerin döndüğü bir alan olarak bilinen Deep Web, herhangi bir kişi ya da ülke tarafından kontrol edilmemektedir. Bazı söylentilere göre CIA, Deep Web alanında dönen her türlü paylaşımı takip ediyor. Fakat, hiçbir paylaşıma müdahalede bulunmuyor. Çünkü bu alan çok güçlü istihbaratlar ile dolu.

İnternet üzerinde var olan bilgilerin sadece %20’lik kısmı bizlere sunuluyor. Arama motorları tarafından karşımıza çıkan sonuçlar, aslında sanal dünyada yer alan bilgilerin yarısından bile az bir kısmı. İnternetin karanlık yüzü olarak bilinen Deep Web, sanal dünyada kayıtlı bilgilerin %80’lik bir kısmını bünyesinde barındırıyor.

Deep Web

İnternetin Gizli Dünyası

Aklınıza gelen ilk soru internetin bu karanlık yüzünde yer alan içeriklerin neler olduğudur. Bu çok normal bir soru. En basit örnekle satışı yasaklanmış bir kitabı kolaylıkla bulabileceğiniz bir alan olarak tarif edebilirim.

Bu durum sadece kitaplardan ibaret değil. Mesela müzik albümleri, filmler ve dijital olan tüm içerikler bu karanlık internet aleminde mevcut. Üstelik başka hiçbir yerde bulamayacağınız içerikler bile burada sizleri bekliyor olacak.

Daha da korkuncu ise, büyük ülkelerin bu alanda kişileri serbest bırakarak onları takip etmesi. Yani çok tehlikeli suikastçılar ile ilgili bilgilere bile buradan ulaşabilirsiniz. Her türlü komplo ve terör içerikleri de burada yer almaktadır.

Büyük ülkeler de Deep Web’i istihbarat için kullanırlar. Bu yüzden de kimse bu alanı kontrol altına almaz. İnsanlar özgürce yasa dışı işlemlerini yaparlar. Fakat devletlere de çok güzel istihbarat sağlamış olurlar.

Deep Web

Deep Web Tehlikesi

Bu kısımda size Deep Web’e nasıl gireceğinizden bahsetmeyeceğim. Aksine, sizleri uyarıyorum. Kesinlikle bu alana girmeye çalışmayın. Bu karanlık dünyada çok fazla terör örgütü üyesi olduğu için, her an sizi de içlerine çekebilirler. Ya da sizin bilgisayarınızı kullanarak suç işlerler ve tüm suç size kalır.

Derin internette gezinmek için tasarlanmış özel bir tarayıcı var. Bu tarayıcı kullanarak sürekli konum ve ip bilgileriniz değişir. Bu sayede nereden giriş yaptığınızı kolay kolay kimse çözemez. Deep Web’e giriş yapmak suç değildir. Fakat, orada yapacağınız her iş başınıza bela açacaktır.

Basit bir örnek vermek gerekirse, Wikileaks belgeleri de bu alanda yer almaktadır.