2018 En İyi Kısa Animasyonlar

25.9.2018 / Sinema / Kültür / Sanat

4 Mart 2018 tarihinde 90.sının düzenlendiği Akademi Ödülleri’nde gündeme oturan animasyonlara bir göz atalım mı?

2018 En İyi Kısa Animasyonlar

Her sene, tüm dünyada izleyici ekran başına kilitleyen, öncesi ve sonrasında sıkça konuşulup gündemi işgal eden Akademi Ödülleri, yani hepinizin bildiği adıyla Oscar, 2018 yılında da birbirinden kaliteli yapımların yarışma heyecanını bizlere taşıdı.

İşte o senenin “En iyi Kısa Animasyon” filmlerinin kazananı ve adayları:

Dear Basketball / Kazanan

Kobe Bryant'ın basketbol kariyerini sonlandırmadan önce, The Players' Tribune'a yazdığı mektubu konu alan film, Bryant’ın çocukluğunda babasının çoraplarını iç içe geçirip top haline getirerek başlattığı basketbol tutkusunu, otobiyografik bir anlatımla bizlere sunuyor. Türkçe altyazılı izlemek için tıklayabilirsiniz.

dear basketball

Lou / Aday

Bir anaokulunda bulunan kayıp eşya kutusunun içinde bulunan sevimli bir canavar (Lou), tüm çocukların kendilerini bulabileceği oyuncakları özenle yönlendirmekte ve onların mutluluğundan keyif almaktadır. Fakat, henüz kendini bulamamış oyun bozan bir çocuk keyfini kaçırır. Lou’nun bu haylaz çocukla mücadelesini anlatan bu minik hikaye yüzlerinizde tebessüm oluşturacak. İzlemek için tıklayabilirsiniz.

lou

Revolting Rhymes Part One / Aday

Roald Dahl tarafından yazılan ve Quentin Blake tarafından resmedilen, dünyaca ünlü çocuk kitabından uyarlanan Revolting Rhymes; Küçük Kırmızı Başlıklı Kız, Kar Beyazı, Üç Küçük Domuz, Jack ve Beanstalk ve Cinderella'nın klasik masallarını bir araya getirerek, onları günümüz dünyasına mizahi bir şekilde uyarlıyor. Fragmanını izlemek için tıklayabilirsiniz.

revolting rhymes part one

Negative Space / Aday

Sam'in babası, sık sık iş seyahatleri dolayısıyla evden gitmektedir ve dolayısıyla oğluyla yeterince vakit geçirememektedir. Ona tek aktarabildiği şey, bavulunu nasıl hazırlayacağını öğretmek olmuştur. Bu şirin hikayenin fragmanını izlemek için tıklayabilirsiniz.

negative space

Garden Party / Aday

3D eğitimi almış 6 Fransız öğrencinin mezuniyet projesi olarak yaptıkları bu animasyon, iki yaşamlılar olarak dilimize aktarılan amfibyumların (alt tür olarak kurbağaların), ıssız, lüks bir evdeki içgüdüsel hareketlerini konu alıyor. Gerçekçilik açısından çok etkileneceğiniz bu animasyonun fragmanını izlemek için tıklayabilirsiniz.

garden party 2017